Nečekejte nic světoborného, tento blog chci pojmout jako bránu svých myšlenek.

Faro

16. 11. 2011 22:22
Rubrika: Španělská vesnice | Štítky: cestování

Nikdy jsem nebyl v Portugalsku, ale chtěl jsem se podívat k mým aktuálním sousedům. Koupil jsem si proto letenky Madrid-Faro-Porto-Madrid. Odlítal jsem hned po práci, takže s plnou polní jsem jel už do práce. Pár kolegů se mi stihlo i smát, protože jsem byl navlečený jak na výsadek na Sibiř i s batohem, jen běžky mi chyběly :-)

Moc jsem toho nečekal. Navíc když uvážím ekonomickou situaci Portugalska, aspoň jsem se chlácholil, že když už nebude nic k vidění, alespoň vše bude levné :-) Po příletu jsem si dal spacák, něco jídla a odlečení do placené uzamykatelné skříňky, což mi hodně pomohlo.
Faro je maličké. Prošel jsem si historický střed, zastavil se u kolotočů a jel autobusem zase zpátky na letiště se vyspat. Spalo se mi dobře, asi nejlepší letiště na spaní, na kterém jsem měl kdy tu čest ulehnout :-)

Ráno jsem si přispal, pak vyrazil pěšky k moři. Měl jsem v plánu se vykoupat, když už jsem tak blízko a mám i plavky. Vyšel jsem za tmy, přišel jsem akorát při rozbřesku. Tehdy mě ale chuť koupat se přešla, navíc tlačil mě čas, abych stihl autobus do města od letiště, musel jsem se vydat zpátky.

Řekl jsem si, že obejdu vše, co včera večer, ale za denního světla. Navíc jsem nechtěl odjet aniž bych viděl kapličku vyzdobenou lebkami a dalšími kostmi. Nakonec jsem se dočkal a dostal dovnitř. Vím, že kostnice jsou i v Česku, ale nikdy jsem jim nepřišel na chuť. Ptal jsem se správcové, jaký je význam kaple plné kostí. Pomalou portugalštinou mi řekla, že účel jejího vzniku je umístění pozůstatků z hřbitova, který na místě kostela a kapličky stál před jejich stavbou. Já kýval, že rozumím, ze začátku se snažila. Jak jsem ale kýval, nabyla jistoty, že jí rozumím všechno a spustila lavinu, ve které jsem byl nemilosrdně zavalen. Tak jsem jen poděkoval a šel po svých.

Najedl jsem se, odjel na letiště, odbavil se a těšil do Porta.

Fotky Faro

Zobrazeno 678×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz