Nečekejte nic světoborného, tento blog chci pojmout jako bránu svých myšlenek.

Když měl Ryanair výhodné akce

18. 10. 2011 22:22
Rubrika: Španělská vesnice | Štítky: cestování

Jsem v Madridu, to víme. Taky víme, že Madridem protéká jen maličká řeka, na které by se ani dva rybáři neuživili. Dříve, kdy řeky sloužily jako dnešní dálnice, Madrid zákonitě zaostával. Kupodivu je ale hlavním městem Španělska (i když vždy tomu tak nebylo.)

Dnes ale málokdo cestujeme lodí, (já třeba nikdy :-) ). Auto nemám, železnice jsou tu trošku drahé, autobus je sice OK, ale méně pohodlný, ale miluju lítání.


A asi tomu někdo tak chtěl, že Ryanair z Madridu má jednou za čas velice přívětivé nabídky. Ne vždy, často ne ani tehdy, když by se vám to hodilo, ale nemůžete taky chtít slevu zadarmo, že ano? :-)

Všem můžu jedině doporučit aplikaci Azuon. S její pomocí si vyhledáte letenky po celé Evropě (a nejen po Evropě). Má několik super funkcí, jako prohledávání nízkonákladových aerolinek hromadně, ukazuje také let např. s Ryanairem tam a zpátky s WizzAirem, nabídka, na kterou byste sami nenarazili. Dost už reklamy, ale, prostě ho používám a našel jsem lety tam a zpátky do Santanderu (15€), Alicante (15€), Mallorky (17€), Ibizy (25€), Trapani(38€), Fara a Porta (25€) a ještě další, tyto jsem si ale koupil.

Jak spím? Studentsky :-) Jak se jen zadarmo dá :-) Ano, jsem opatrný, vidím a slyším vaše zděšení :-)


EDIT: Ryanair se rozhodl zrušit let v pátek z Madridu do Trapani a navrhl mi proto dvě možnosti:
peníze zpátky anebo
let v neděli odpoledne z Trapani do Madridu a o čtyřicet minut později zpátky. S tímto návrhem jsem ale měl tři malé problémy

  1. přestup za 40 minut mi přijde přinejmenším riskantní
  2. chtěl jsem vyrážet z Madridu a doletět do Trapani, ne naopak
  3. chtěl jsem přiletět do Madridu

Tak jsem vyplnil formulář pro vrácení peněz. Podíval jsem se Azuonem na možné letenky a o pět minut později měl koupené zpáteční letenky do Almerie (J Španělska) za 12€.
EDIT 2: Ryanair mi slíbil vrátit peníze za letenky. Škoda, že za tarif, za který jsem je já nakoupil a ne za desetinásobek, za který je prodává teď.

Zobrazeno 1047×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz